Tre Stiftelser medarrangör till galapremiären av ”Leva tills jag dör”

Leva tills jag dör är en svensk dokumentärfilm som skildrar livskvalitet i äldreomsorgen. Den 4 oktober arrangerades en galapremiär av filmen på Bio Roy i Göteborg. Tre Stiftelser var en av medarrangörerna till eventet.
– Filmen är ett sätt för oss att kunna driva på och bidra till en mer positiv bild av äldreomsorgen nationellt, säger Sandra Hulten Johansson, direktör vid Tre Stiftelser.

Leva tills jag dör visar på äldreomsorgens utmaningar och ålderdomens möjligheter. Den skildrar Monicas och Ellas vänskap. Monica är en aktivitetscoach som trots att åren gått fortfarande sörjer sin bortgångna farmor, och Ella är en 99-årig hyresgäst utan egna barn. Med humor och värme delar de livets med- och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede.

Den 4 oktober var det dags för filmen att ha galapremiär på Bio Roy i Göteborg. Tre Stiftelser är en del av filmprojektets partnergrupp och bidrar till spridningen gentemot civilsamhället. Man var även medarrangör till eventet, vilket gjorde att besökarna fick en extra guldkant under kvällen.

– Det som berör mig mest med filmen är alla fantastiska möten som sker. Mellan yngre och äldre, men också mellan äldre och äldre. Det sker dagligen på våra äldreboenden och blir så påtagligt i filmen. Samtidigt tar den upp en viktig fråga när det kommer till eldsjälar och att de ska hålla på jobbet. Äldreomsorgen måste vara en långsiktig arbetsplats som lever länge och där medarbetare har förutsättning att kunna leva ett balanserat liv, sa Sandra under ett panelsamtal efter biovisningen.

Följ denna länk för att läsa mer och ta del av trailern: https://www.filmandtell.com/productions/live-till-i-die

 Om filmen
Dokumentärfilmen är regisserad av Gustav Ågerstrand (Hederspris/Tempo New Doc), ÅsaEkman (Bästa svenska film/Göteborg Film Festival), Oscar Hedin Hetteberg (BästaDokumentär/Kristallen) och Anders Teigen (Bästa klipp/Amanda).

 Filmen är en produktion av Film and Tell. Den är en samproduktion mellan Sverige och Schweiz, samproducent TRIPLE Entertainment, och med stöd av Film Stockholm. Distribution i civilsamhället av Diakonhjemmet, SBB, Ersta Diakoni, Bräcke Diakoni, Tre Stiftelser, GoesArt och Appva.

På bilden: Panelsamtal efter filmvisningen. Fr v Mikael Geitner Film and Tell, Maud Kardell Bräcke diakoni, Sandra Hultén Johansson Tre Stiftelser, Britta Schröder och Oskar Hedin Film and Tell.