Våra utmärkelser

Göteborgs hembygdsförbunds byggnadsvårdspris 2003

”Tilldelas Stiftelsen Göteborgs sjukhem, Änggårdsbacken för synnerligen varsam ombyggnad och återställande av interiörernas dekormålning.”

 

Gröna gårdar 2005

”Äldreboendet Änggårdsbacken får pris för en överdådig anläggning i olika delar med olika karaktärer. En trädgård med höns(!) och mogna persikor!”

 

Guldkon 2008

Vårt starka engagemang ledde 2008 till att vi korades till bästa seniorservering i Arla Foods årliga tävling Guldkon. Motiveringen till utmärkelsen lyder:
”Långkok, husmanskost och hög klass på serveringen. Riktig mat tillagad med äkta råvaror och mycket kärlek. Tillsammans skapar dessa ingredienser en atmosfär att njuta i. Maten kan vara ett av de få glädjeämnen som är kvar på ålderns höst, och här gör maten dig lycklig.”

 

Måltidsakademien 2009

Vår kokbok ”Smaker man minns” vann kategorin ”Kantinmåltider”. Litteratur som tar upp storhushållens måltider inom daghem, företagsmatsalar, servicehus, sjukhus, skolor, tavernor, vägkrogar o.s.v.

 

Gourmand World Cookbook Awards 2009

Vår kokbok ”Smaker man minns” placerades på tredje plats i kategorin ”Best Book for Food Professionals”.

 

Årets omvårdnadsledare 2011

”Utmärkelsen tilldelas Monica Berglund för ett starkt och inflytelserikt ledarskap som har bidragit till genomgripande systematiskt kvalitetsarbete med förbättringar i omvårdnaden av äldre. Systematisk kompetensutveckling inom omvårdnadsområdet för medarbetarna, i nära samverkan med lärosäten, har möjliggjort ett patientnära arbete av mycket god och säker kvalitet.”

 

Bravås hedersutmärkelse 2011

Annika Wåhlin, ordförande i Bravås styrelse säger:
”Måltidsmiljön har stor betydelse för livskvalitet, välbefinnande och god hälsa för äldre. Vi sätter stort värde på Tre Stiftelsers strukturerade sätt att utarbeta en modell för både utvärdering och förbättringsarbete kring måltidsmiljön. Arbetet har också resulterat i en värderingsförändring hos medarbetarna.”

 

Svenska Hygienpriset 2012

”Tre Stiftelser i Göteborg har satt hygienfrågorna på agendan genom att utifrån ett hygienråd arbeta med en tydlig struktur som involverar såväl medarbetare som ledning. Modellen visar ett imponerande systematiskt, långsiktigt och beständigt tvärprofessionellt förbättringsarbete med goda resultat. Svensk förening för Vårdhygien delade idag den 18 april ut Svenska hygienpriset 2012.”