Lotta Schelin besökte Tre Stiftelser

Lotta Schelin, en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna, gjorde fredagen 15 oktober ett gästspel på Tre Stiftelsers äldreboende i Göteborg.

Ett trettiotal hyresgäster hade kommit för att höra om den spännande elitkarriären. Lotta, som är från Göteborg, började sin resa som fotbollsspelare i Landvetter 2001. Med sina historiska 88 landslagsmål har hon gjort fler mål än någon annan svensk fotbollsspelare.

Mikael Mann är enhetschef vid Tre Stiftelser och berättar om besöket:

– Vi vill skapa aktiviteter som inspirerar och bidrar med meningsfullhet för hyresgästerna. Under sommarens OS ville flera följa damlandslagets framgångar och vi visade matcherna på storbild. Samtidigt kan damfotboll vara ett oupptäckt område för många äldre i denna generation. Genom besöket följer vi upp de som redan är intresserade och väcker säkerligen tankar bland de hyresgäster som kanske inte visste så mycket innan, säger Mikael Maan.

Många samtal
Förutom fika blev det efter föredraget även en del samtal.

– Många av hyresgästerna har mycket att berätta. Det kan vara svårt att ta initiativ eller veta var man ska börja, därför kan vara bra att höra andra dela sin livshistoria. Det kan skapa en lust att själv berätta vidare till sina grannar, fortsätter Mikael Mann.

Det är inte första gången kända profiler inom fotbollsvärlden besöker något av Tre Stiftelsers äldreboenden. Tidigare har Glenn Hysen hälsat på vid flera tillfällen, bland annat inför VM-premiären mot Sydkorea 2018 och under en pubafton.

Foto: Tommy Holl 
Bibbi Gustafsson möter Lotta Schelin som sedan skrev autograter till Bibbis barnbarn.