Succé för Tre Stiftelsers egen festival Way Out Vega

Yoga, jazzlunch och uppträdande av folkmusikbandet Majornas 3dje Rote. Detta bjöds i fredags den 9 augusti när Way Out Vega gick av stapeln på Tre Stiftelsers äldreboende Vegahusen i Göteborg. Äldreboendet är beläget precis intill Slottsskogen och för fyra år sedan föddes idén om att skapa en alldeles egen version av den populära festivalen Way Out West. Festivalen har nu blivit ett återkommande arrangemang och är mycket uppskattat av såväl hyresgäster, som personal och anhöriga.

Festivalfredagen inleddes med yoga med yogaläraren Marie Martinsson. En lugn start med övningar där alla kunde delta, oavsett fysiska begränsningar. Sedan var det Jazzlunch i Café Ärtan, äldreboendets egen restaurang. Dagen till ära bjöds det på stekt strömming med potatismos alternativt Bierwurst med klassiska tyska tillbehör eller getostgratinerade rödbetor med bulgur. För jazztonerna stod musikerna Björn Karlsson och Rolf Jardemark på munspel respektive gitarr.

Därefter var det dags för Majornas 3dje Rote, ett folkmusikband som spelat med bland andra Tomas von Brömssen, David Urwitz och Håkan Hellström. I strålande solsken hölls sedan konserten i den prunkande sommarträdgården och publiken klappade glatt med i de medryckande låtarna.
”Vi är mycket glada över att få komma hit och spela och har alla en vederbörlig respekt för de äldre. Initiativet och idén att koppla ihop det här evenemanget med Way Out West är fantastisk”, kommenterar medlemmarna i bandet.

Förutom chokladhjul och poängpromenad i trädgården fanns det möjlighet att prova på öl från det lokala Vegabryggeriet, som också gästade festivalen.

Tre Stiftelser har en omfattande kulturverksamhet på alla sina fyra adresser med utgångspunkt från hyresgästernas önskemål och i syfte att skapa en meningsfull vardag. Marie Bernhardsson, kultursamordnare på Tre Stiftelser kommenterar:
”Det här en stor dag och den betyder mycket för oss. Vi värnar om att kvalitén ska vara hög och ser verkligen hur musiken skapar glädje. Hyresgästerna från alla våra fyra äldreboenden har kommit hit idag och det är väldigt roligt”.