Stämningsfull vårkonsert på Tre Stiftelser

Häromkvällen var det dags för vårkonsert med äldreboendet Änggårdsbackens egen sångkör i den vackra Hedlundsalen.

Kören drivs av äldreboendets vänförening och består av ett tjugofemtal skönsjungande medlemmar, varav flera passerat hundraårsstrecket och alla är välkomna att delta.

Ett fyrtiotal anhöriga och anställda hade samlats för att njuta av körsången och samvaron med sångare och hyresgäster. Det bjöds på tunnbrödsrullar och lite bubbel. Stämningen var på topp!

Vårkonserten inleddes med den medryckande Om du börjar gnola en visa, en sång som blivit en signatur för kören. Avslutningen var den frejdiga Ju mer vi är tillsammans, något som kändes extra passande.

Körledare sedan många år är Karin Jeanson Eriksson från Folkuniversitet. ”Vår repertoar är blandad och bygger till stor del på tidig igenkänning, men vi blandar även in musik av senare årgångar. Körsångens deltagare backas upp av engagerade anställda, något som är väldigt viktigt – ett särskilt tack till Kristofer, Lena, Anki, Marie och Britta. Extra glädjande var förstås också de många anhöriga som deltog under konserten”.

Tre Stiftelsers vänförening drivs av en styrelse där Britta Schröder ingår: ”Den fina vårkonserten avslutade en termin med regelbundna övningar. Vi gläds åt ett stort intresse för sång och musik hos såväl deltagare, som anhöriga och personal. Vi kan också konstatera att körsången bidrar till glädje och välmående hos alla.”

Körsång är ett av många exempel på Tre Stiftelsers rika kulturverksamhet. Flera olika aktiviteter erbjuds varje dag på alla tre boendena. Gemensamt för alla är att de ska vara fyllda av glädje och bidra till att vardagen blir meningsfull.