Göteborgs symfoniker ”flyttar in” hos Tre Stiftelser – digitalt

Sedan en tid tillbaka råder besöksstopp i alla verksamheter för att motverka spridning av coronaviruset. Därför är glädjen stor att Göteborgs Symfoniker ”flyttar” in i Tre Stiftelsers boenden genom sitt digitala konserthus, GSO play. 

Man kan lyssna på konserterna i det digitala konserthuset dygnets alla timmar. Två dagar i veckan uppdateras utbudet och Tre Stiftelsers hyresgäster kan njuta av nya konserter från Göteborgs Symfoniker.

Vi har många bevis på att musik är bra och betydelsefullt för ett ökat välbefinnande och därför erbjuder vi vanligtvis våra hyresgäster ett brett utbud av all slags musik, så även uppträdanden. När vi av försiktighet inte kan bedriva kulturverksamheten som vanligt är det väldigt glädjande att vi kan få tillgång till Göteborgs Symfonikernas digitala arkiv. Ipads finns tillgängliga på varje våning, säger Jessica Bendix, kultursamordnare på Tre Stiftelser.

Göteborgs Symfonikers ambition är att varje tisdag och fredag erbjuda en ny konsert hämtad från orkesterns omfattande arkiv med internationella artister som Santtu-Matias Rouvali, Barbara Hannigan och Kent Nagano. I en första omgång har fyra inspelningar lagts upp: Sibelius första och andra symfonier, Richard Strauss tondikt Don Juan och Beethovens andra pianokonsert med Mari Kodama som solist. Samtliga under ledning av orkesterns chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

Vi hoppas att vi ska kunna sätta lite guldkant på vardagen och bidra till anledningar att sitta och njuta av en konsert på tryggt avstånd via en surfplatta. Konserterna är helt gratis och innehållet fylls hela tiden på med klassiska pärlor från våra tidigare inspelningar med Sveriges Nationalorkester från Konserthusets scen, säger Eva Essvik, affärsutvecklare på Göteborgs Symfoniker.

Besök gärna www.gsoplay.se för mer information om det digitala konserthuset, som är öppet för alla.<

Har du frågor? 
Kontakta Jessica Bendix
Kultursamordnare, Tre Stiftelser
031-704 2628
jessica.bendix@trestiftelser.se