Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som kommer till Tre Stiftelser.

Hur gör jag för att söka boende på Tre Stiftelser?
För att kunna ansöka om en lägenhet krävs ett så kallat biståndsbeslut för särskilt boende. Börja med att kontakta din kommun och be att få tala med en biståndshandläggare inom äldreomsorgen.

Seniorval förklaras ansökningsprocessen, steg för steg och mycket annat som kan vara bra att känna till kring att välja äldreboende.

Vem bestämmer om jag får ett biståndsbeslut?
Efter att du tagit kontakt med din kommun, kommer en av deras handläggare att utreda ditt vård- och omsorgsbehov, och fattar därefter beslut om du har rätt till en plats på ett äldreboende.

Är det kö till era lägenheter?
Göteborgs Stad administrerar kön till samtliga av Tre Stiftelsers lägenheter, vilket gör det svårt för oss att uppskatta väntetiden. Våra boenden är omtyckta och det kan hända att det inte alltid går att flytta in direkt. Prata gärna med din biståndshandläggare för att få veta mer om dina alternativ.

Är det möjligt att komma och se hur det ser ut?
Du är varmt välkommen att kontakta det av Tre Stiftelsers boenden du är intresserad av för att ställa frågor eller att se hur vardagen hos oss kan se ut. På sidan med kontaktuppgifter hittar du uppgifter till enhetschefer för respektive adress.

Hur får jag kontakt med Tre Stiftelser?
Har du frågor eller funderingar går det bra att kontakta enhetschef för det boende du är intresserad av. Det går också bra att skicka ett mail till info@trestiftelser.se vid allmänna frågor.

Vad kostar det att bo på Tre Stiftelser?
Kostnaderna är likvärdiga med Göteborgs Stads övriga äldreboenden. På Göteborgs Stads hemsida finns information om hur avgiften för den vård och omsorg du får i boendet beräknas. Hyresgäster betalar även hyra och för måltider (helpension med tre huvudmål och tre mellanmål ingår varje dag).

Jag vill söka jobb hos er – hur gör jag?
Lediga tjänster publiceras på vår karriärsida. Om du vill lämna en intresseanmälan rekommenderar vi att du ”connectar” på denna sida – då sparas du i vår kandidatbank inför kommande rekryteringar.

Jag arbetar som lärare, tar ni emot studiebesök?
Vi tar gärna emot studiebesök. I och med pandemin måste vi dock bedöma vad som är lämpligt efter det aktuella smittläget. Skicka ett mail till info@trestiftelser.se så ser vi vad som går att lösa.