Information till dig som vill komma på besök

Sedan 1 oktober 2020 är det nationella besöksförbudet hävt och vi öppnar åter för besök på Tre Stiftelser, varmt välkomna. Vi är tacksamma om du inför ditt besök tar del av informationen nedan. 

Socialstyrelsen betonar att verksamheten ska verka för att besök kan genomföras på ett säkert sätt så att risken för att sjukdomen Covid-19 sprids i boendet begränsas. Vi rekommenderar fortfarande besök utomhus om det är möjligt, då risken för smittspridning minskar. Självklart kvarstår möjligheten att besöka med plexiskärm som skydd.

 

Vi har alla ett ansvar: Håll avstånd till andra hyresgäster och hjälp oss att undvika trängsel 

Alla vill inte ta emot besök, och det är viktigt att gemensamma utrymmen känns trygga för alla. Besökare ombeds att inte vistas i gemensamma allmänna utrymmen. Vi har även valt att begränsat antalet visir som finns tillgängliga i entrén till de olika adresserna. Om visiren är slut betyder det att det är max antal besökare i huset, besökare får då vänta utanför eller återkomma vid ett annat tillfälle.

 

För dig kommer på besök gäller nedan steg:

1. Skriv in era uppgifter i loggsystemet (kommer att användas vid eventuell smittspårning)

2. Desinficera era händer med handdesinfektion som finns i entrén till varje hus.

a) Gnid in händer och underarmar rikligt med handdesinfektionsmedel.

b) Gnid in medlet överallt på händerna. Börja med handflatorna, handryggarna, fingertopparna, runt alla fingrar och i tumgreppen. Avsluta med underarmarna. Gnid in handdesinfektionsmedlet tills händerna är torra. Då har full effekt uppnåtts (se film!)

3. Ta ett visir ur korgen och rengör visiret med ytdesinfektion på båda sidor samt på skalmen och torka med papper. Sätt på dig det rena visiret och säkerställ att det sitter fast på huvudet. Visir ska användas vid närmre kontakt än 1 meter.

4. Ta er till lägenheten och säkerställ att ni håller avstånd till andra hyresgäster och personal. Om ni har möjlighet att använda trapporna gör gärna det för att. Väl inne på våningen besöker ni hyresgästen men undviker alla gemensamma utrymmen.

5. Efter besöket tar ni er till entrén på samma sätt som ni tog er till våningen.

6. Ta av er visiret och rengör visiret med ytdesinfektion på båda sidor samt på skalmen och torka med papper. Lägg tillbaka visiret i korgen.

7. Desinficera era händer innan ni lämnar området.

En förutsättning för besöket är även:

  • Att ni känner er frisk och inte har några förkylningsliknande symptom.
  • Att vi ber er att hålla distans inne i lägenheten

 

Så planerar ni ett säkert besök (tips och råd från Folkhälsomyndigheten) 

Folkhälsomyndigheten har tagit fram tips till den som är över 70 år, för att hålla sociala sammanhang så säkert som möjligt.

  • Håll avstånd: Om ni sitter till bords är det bra att ha en tom stol mellan er och att rummet ni ses i är tillräckligt stort. Undvik att träffa många personer som du inte brukar träffa annars.
  • Var noga med handhygienen: Tvätta händerna med tvål och vatten innan ni ska fika eller äta tillsammans. Handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel) kan vara ett alternativ om tvål och vatten inte finns tillgängligt.
  • Träffas när alla är friska: Undvik att träffas om du har sjukdomssymtom, även milda symtom.
  • Träffas hellre utomhus än inomhus

  • Träffas i mindre grupper: Undvik sammanhang med många människor.

 

Så använder du visir

Följ länken eller klicka på bilden nedan för att finna film med instruktioner för besök med heltäckande visir. Filmen visat ett besök inomhus men du är (från 1 oktober) självklart välkommen att göra besöka även inomhus: https://vimeo.com/454479158 

 

 

 

 

Detta ber vi besökare att tänka lite extra på:

  • Undvik att komma fler personer – försök begränsa till 1-2 personer
  • Om du har barn med dig så ansvarar du för att de håller avstånd till andra och att de också tar hänsyn till alla i trädgården.

 

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta aktuell enhetschef, eller hör av dig till beredskapsgruppen på info@trestiftelser.se 

Varmt välkommen!