Otium är äldreboendet med godast mat i Göteborg!

I somras publicerade Socialstyrelsen sin undersökning om vad äldre i Sverige tycker om sin äldreomsorg. Resultaten från 2022 visar att Tre Stiftelser har lyckats särskilt i punkten som handlar om måltider.

I årets upplaga visar det sig att vårt boende Otium har lyckats särskilt väl när det kommer till måltidsupplevelser. Hela 100 procent av hyresgästerna från denna adress som deltog i undersökningen tycker att maten smakar bra 🌟

”När det kommer till maten är det en annan aktör som, i ensamt majestät, återfinns i toppen av tabellen – Otium. De kammar hem full pott på frågan om maten är god. Maria Dreyer är enhetschef på boendet, tillsammans med Jessica Johansson. På Otium har de egna kockar som lagar maten varje dag.” skriver Göteborgs-Posten 29 juni.

”Och vi har alltid två rätter att välja på. Hyresgästerna får också vara med och ha en dialog med kockarna” fortsätter Maria.

Artikeln finner du här.

Alla kockar på Tre Stiftelser har restaurangutbildning och ibland kommer också gästspelande stjärnkockar på besök. I höstas lagade Ulf Wagner, är en välkänd stjärna på Sveriges kroghimmel – och den förste i Göteborg med att få en stjärna i Guide Michelin, trerätters till hyresgäster på Otium, Vegahusen och Änggårdsbacken. Klicka här för att läsa mer om besöket.

Vi har även en egen dietist som bidrar till näringsriktiga och goda måltider för samtliga hyresgäster. Sedan 2016 har vi också ett eget bageri som bakar bröd och annat gott.