Magiskt! Se film från invigning av Tovertafel på Tre Stiftelser

Det ”magiska bordet” är ett spel med ljus och ljud, som reagerar på spelarnas rörelser. I taket sitter en projektor som skapar bilder på bordet, eller golvet om man hellre vill det.

Tovertafel är en ny satsning på Tre Stiftelser, i samarbete med Goes Art. Det magiska bordet öppnar för fler spännande sätt att umgås och aktiveras. Tovertafel är framförallt framtaget för personer med demens och kognitiva utmaningar. Deltagarna kan välja mellan många olika spel beroende på lust och förmåga: till exempel plocka virvlande höstlöv eller putsa silver.

Här kan du se invigningen live och följa när personal och hyresgäster spelar tillsammans!

 

Allt projiceras på bordet men upplevs i verkligheten. De olika spelen stimulerar tanken, kroppen och samspelet med andra människor. Ett sätt att ha roligt och må bra – ensam och tillsammans! Den 18:e mars invigs borden på alla Tre Stiftelsers adresser, invigningen sänds digitalt.

Vill du testa spelet? Tala med personalen på din våning. Är du närstående och vill spela med en hyresgäst? Varmt välkommen! Glöm ej att följa Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer samt bära munskydd vid besök.