Måltidens dag med Christian Hellberg
Festlig trerättersmeny serverades när stjärnkocken Christian Hellberg lagade mat på Tre Stiftelsers äldreboende
Det var många glada miner när Christian Hellberg, Årets Kock 2001 idag på Måltidens dag gästspelade på Tre Stiftelsers äldreboende Vegahusen i Göteborg. Tillsammans med Tre Stiftelsers egen personal tillagade Christian en välkomponerad trerätterslunch, som serverades till alla hyresgästerna samt till allmänheten i den egna restaurangen Café Ärtan.
På menyn:
Fjordlax med spansk inkokning med färska örter och citronaioli
Rotmos med fläsk 2.0
Ljummen brödpudding med vaniljkräm och kanelsockrat höstäpple.
”Det är väldigt trevligt att vara här, jag är ju barnsligt förtjust i Göteborg och det är intressant att få en inblick i hur Tre Stiftelser arbetar. Jag gillar matglädjen i storköket, här är alla på tå, vill vara på framkant och det är kvalitet genom allt – verkligen en inspiration för hela branschen. Till menyn har jag valt fjordlax som förrätt; det känns självklart i den här regionen. Den är inkokt på spanskt vis och det är roligt att kunna dra på med smakerna. Det har jag även gjort på fläskköttet med en torr kryddblandning av bland annat chili, dragon och senapsfrön. Höstäpplet hör säsongen till och brödpuddingen, som är ungefär som fattiga riddare, ja där gillar jag idén med att ta tillvara på allt, ” säger Christian Hellberg.