En herrmiddag i samhörighetens tecken

Så är den rätta beskrivningen för aftonen den 4 oktober då fjorton stycken herrar åter samlades i Vegas ombonade bibliotek.

Middagsgäst var: Bert-Owe Lundqvist, far till aktrisen Maria Lundqvist.

Bert-Owe började spela dragspel vid sju år och blev svensk dragspelsmästaren vid sjutton års ålder och nu med en bred repertoar, alltifrån gammeldans till klassisk musik. Redan från början rådde en uppsluppen stämning där alla kände sig välkomna och delaktiga. Bert-Owe slog sig ner i mitten av långbordet för att komma nära. Han varvade musiken, låtarna med verkliga historier samt ställde frågor till alla, som i sin tur ledde till att flertalet herrar spontant drog någon story från sina liv. Utifrån dessa inlägg hittade han så plötsligt en melodislinga och började i det ögonblicket improvisera lite text och sjöng så som de berättat.

Kvällens höjdpunkt blev när Bert-Owe vände sig mot den österrikiske man som satt på hans högra sida och började så spela en Wienervals… Där väcktes mannens minnen och började genast stämma upp och med kraft, glädje sjunga på sitt tungomål! Alla var berörda, lite tårögda och tiden liksom stannade till!

Efteråt och även nu har herrarna talat om detta i olika ordalag men med en gemensam nämnare: Vi blev sedda, vi blev hörda!

Återigen ska vi beakta vikten av inlevelse, bemötande, en fingertoppskänsla, att fånga stunden!!

/ Leif Gustavsson, Solweig Olofsson