Utmärkelser


Göteborgs hembygdsförbunds byggnadsvårdspris 2003

Motiveringen:
Tilldelas Stiftelsen Göteborgs sjukhem, Änggårdsbacken för synnerligen varsam ombyggnad och återställande av interiörernas dekormålning.

Gröna gårdar 2005

Motiveringen:
Äldreboendet Änggårdsbacken får pris för en överdådig anläggning i olika delar med olika karaktärer. En trädgård med höns(!) och mogna persikor!

Guldkon 2008

Vårt starka engagemang ledde 2008 till att vi korades till bästa seniorservering i Arla Foods årliga tävling Guldkon. Motiveringen till utmärkelsen lyder:
”Långkok, husmanskost och hög klass på serveringen. Riktig mat tillagad med äkta råvaror och mycket kärlek. Tillsammans skapar dessa ingredienser en atmosfär att njuta i. Maten kan vara ett av de få glädjeämnen som är kvar på ålderns höst, och här gör maten dig lycklig.”.

Måltidsakademien 2009

Vår kokbok ”Smaker man minns” vann kategorin ”Kantinmåltider”.
Litteratur som tar upp storhushållens måltider inom daghem, företagsmatsalar, servicehus, sjukhus, skolor, tavernor, vägkrogar o.s.v.

Gourmand World Cookbook Awards 2009

Vår kokbok ”Smaker man minns” placerade sig på tredje plats i kategorin ”Best Book for Food Professionals”.

Årets omvårdnadsledare 2011

Motiveringen lyder:
Utmärkelsen tilldelas Monica Berglund för ett starkt och inflytelserikt ledarskap som har bidragit till genomgripande systematiskt kvalitetsarbete med förbättringar i omvårdnaden av äldre. Systematisk kompetensutveckling inom omvårdnadsområdet för medarbetarna, i nära samverkan med lärosäten, har möjliggjort ett patientnära arbete av mycket god och säker kvalitet.

Bravås hedersutmärkelse 2011

Annika Wåhlin, ordförande i Bravås styrelse säger:
”Måltidsmiljön har stor betydelse för livskvalitet, välbefinnande och god hälsa för äldre. Vi sätter stort värde på Tre Stiftelsers strukturerade sätt att utarbeta en modell för både utvärdering och förbättringsarbete kring måltidsmiljön. Arbetet har också resulterat i en värderingsförändring hos medarbetarna.”


Svenska Hygienpriset 2012

Motiveringen lyder:
”Tre Stiftelser i Göteborg har satt hygienfrågorna på agendan genom att utifrån ett hygienråd arbeta med en tydlig struktur som involverar såväl medarbetare som ledning. Modellen visar ett imponerande systematiskt, långsiktigt och beständigt tvärprofessionellt förbättringsarbete med goda resultat. Svensk förening för Vårdhygien delade idag den 18 april ut Svenska hygienpriset 2012.

Lustgården
Dagens husman: Kokt, lättrimmad torsk med en tomat och sardellcreme serveras med pasta al Genovese.
Nytt eller lätt: Grillad majskyckling med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.
Dagens vegetariska: Grillad selleriburgare med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.

Café Ärtan - Dagens husman: Stekt vårmakrill serveras med gräddkokt bladspenat och kokt potatis
Nytt eller lätt: Lammchorizo med tzatziki och klyftpotatis