Kompetensutveckling

 

 

En god vård och omsorg kräver en fortlöpande kompetensutveckling av medarbetarna. Sedan flera år tillbaka har vi årligen en internutbildning för samtliga medarbetare i ämnet Salutogen omsorg. Dessa breda utbildningar ger alla del av samma kunskap. Detta gör det lättare att utveckla verksamheten och få en samsyn på arbetet.
 

Vi arbetar kontinuerligt med att höja medarbetarnas baskompetens så att alla har studerat på omvårdnadsprogrammet och att de legitimerade med äldre utbildningar har kandidatexamen. Med hjälp av ledigheter och litteratur stimulerar vi till specialistutbildningar för alla yrkesgrupper.
 

Alla medarbetare har tillgång till handledning i grupp, vilket är viktigt när man arbetar med människor i behov av vård, omsorg eller stöd. Handledningen är en yrkesmässig vägledning i en process där personalen får bättre tillgång till sin kunskap, styrka och resurser i arbetet.
 

Att verksamhetens inriktning är baserad på forskning och evidens är en självklarhet eftersom vården och omsorgen om de äldre är komplex. Vi har i många år haft ett givande samarbete med universitet och olika utbildningsanordnare.  

 
 

Lustgården
Dagens husman: Kokt torsk med gubbröra, sardellsmör samt rotfruktsmos.
Nytt eller lätt: Köttbullar med lingon och pressgurka, serveras med gräddsås samt potatismos.
Dagens vegetariska: Selleri och bönburgare med lingon och pressgurka, serveras med gräddsås samt potatismos.

Café Ärtan - Dagens husman: Ostgratinerad falukorv med äpple,purjolök och tomat samt potatismos
Nytt eller lätt: Vegetarisk chili serveras med gräddfil och ris