Kompetensutveckling

 

 

En god vård och omsorg kräver en fortlöpande kompetensutveckling av medarbetarna. Sedan flera år tillbaka har vi årligen en internutbildning för samtliga medarbetare i ämnet Salutogen omsorg. Dessa breda utbildningar ger alla del av samma kunskap. Detta gör det lättare att utveckla verksamheten och få en samsyn på arbetet.
 

Vi arbetar kontinuerligt med att höja medarbetarnas baskompetens så att alla har studerat på omvårdnadsprogrammet och att de legitimerade med äldre utbildningar har kandidatexamen. Med hjälp av ledigheter och litteratur stimulerar vi till specialistutbildningar för alla yrkesgrupper.
 

Alla medarbetare har tillgång till handledning i grupp, vilket är viktigt när man arbetar med människor i behov av vård, omsorg eller stöd. Handledningen är en yrkesmässig vägledning i en process där personalen får bättre tillgång till sin kunskap, styrka och resurser i arbetet.
 

Att verksamhetens inriktning är baserad på forskning och evidens är en självklarhet eftersom vården och omsorgen om de äldre är komplex. Vi har i många år haft ett givande samarbete med universitet och olika utbildningsanordnare.  

 
 

Lustgården
Dagens husman: Kokt, lättrimmad torsk med en tomat och sardellcreme serveras med pasta al Genovese.
Nytt eller lätt: Grillad majskyckling med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.
Dagens vegetariska: Grillad selleriburgare med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.

Café Ärtan - Dagens husman: Stekt vårmakrill serveras med gräddkokt bladspenat och kokt potatis
Nytt eller lätt: Lammchorizo med tzatziki och klyftpotatis