Kompetensutveckling

 

 

En god vård och omsorg kräver en fortlöpande kompetensutveckling av medarbetarna. Sedan flera år tillbaka har vi årligen en internutbildning för samtliga medarbetare i ämnet Salutogen omsorg. Dessa breda utbildningar ger alla del av samma kunskap. Detta gör det lättare att utveckla verksamheten och få en samsyn på arbetet.
 

Vi arbetar kontinuerligt med att höja medarbetarnas baskompetens så att alla har studerat på omvårdnadsprogrammet och att de legitimerade med äldre utbildningar har kandidatexamen. Med hjälp av ledigheter och litteratur stimulerar vi till specialistutbildningar för alla yrkesgrupper.
 

Alla medarbetare har tillgång till handledning i grupp, vilket är viktigt när man arbetar med människor i behov av vård, omsorg eller stöd. Handledningen är en yrkesmässig vägledning i en process där personalen får bättre tillgång till sin kunskap, styrka och resurser i arbetet.
 

Att verksamhetens inriktning är baserad på forskning och evidens är en självklarhet eftersom vården och omsorgen om de äldre är komplex. Vi har i många år haft ett givande samarbete med universitet och olika utbildningsanordnare.  

 
 

Lustgården
Dagens husman: Fiskgratäng med räkor, musslor och sparris, serveras med ris.
Nytt eller lätt: Färsbiff med kapris och rödbetor, serveras med en skysås, pressgurka samt stekt potatis.
Dagens vegetariska: Soyafärsbiff med kapris och rödbetor, serveras med en skysås, pressgurka samt stekt potatis.

Café Ärtan - Dagens husman: Stekt falukorv med gräddstuvad vitkål,senap och kokt potatis
Nytt eller lätt: Vegetariska biffar med franska grönsaker och potatismos