Inomhusmiljö

 

 

Redan Hippokrates och Florence Nightingale hävdade att vård bäst sker i en omgivning som främjar helande och läkande krafter. Denna insikt stöds av modern forskning som visar att den fysiska vårdmiljön påverkar människors upplevelse av hälsa och ohälsa. Den påverkar också självbild, beteende och interaktion.

 

Denna kunskap har vi utgått från då vi utformat våra boendemiljöer. De inbjuder därför till samvaro och kommunikation. De erbjuder också generösa och inspirerande mötesplatser.

 

Våra miljöer signalerar hem, inte institution eller arbetsplats. På Tre Stiftelser ingår arkitektur och design som en medveten del av omvårdnadsfilosofin. Vår ambition är att boendet ska ge skönhets- och sinnesupplevelser. Miljöerna ska vara vackra, trevliga och behagliga. För att nå dit arbetar vi medvetet med färg, material, belysning, inredningsdetaljer och konst.

 

Lustgården
Dagens husman: Kokt, lättrimmad torsk med en tomat och sardellcreme serveras med pasta al Genovese.
Nytt eller lätt: Grillad majskyckling med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.
Dagens vegetariska: Grillad selleriburgare med rostade svartrötter, svamp och zucchini, serveras med portvinsky samt saltbakad potatis.

Café Ärtan - Dagens husman: Stekt vårmakrill serveras med gräddkokt bladspenat och kokt potatis
Nytt eller lätt: Lammchorizo med tzatziki och klyftpotatis